Ungdomspsykolog

Ungdom med vanskelige tanker og følelser

Det å være ung eller ungdom er en spesiell og for mange tøff fase i livet. Det er mange endringer på gang, både i kroppen og rundt deg. Mange kjenner at de i perioder ikke strekker til eller har andre tøffe opplevelser. Dette er helt normalt og en del av ungdomstiden. 

Mange får god hjelp av familie, venner og omgangskretsen, men dette er ikke dette tilstrekkelig for alle. Det kan det være mange årsaker til. Uansett kan det i perioder være nyttig eller kanskje også å helt nødvendig med profesjonell hjelp. 

Bekkestuapsykologen ønsker å være et lavterskel sted der du som ungdom kan søke profesjonell hjelp i form av samtaleterapi. Psykologene hos oss har god erfaring med å hjelpe ungdom og unge voksne gjennom tøffe perioder i livet.

Innholdsoversikt

Syk nok til å oppsøke psykolog?

Du trenger ikke være syk eller kvalifisere til en psykisk diagnose for å søke psykologhjelp i det private helsetilbudet. Vi kan være en støtte i en periode i livet der du trenger det. Dersom vi vurderer at du kan få bedre hjelp i det offentlige helsetilbudet kan det være at vi anbefaler deg dette. Isåfall hjelper vi deg i denne prosessen, enten via kontakt med fastlegen din eller med henvisning fra oss. 

Offentlige eller privat psykolog?

Alle ungdom har et offentlig psykisk helsetilbud, gjennom skolehelsetjenesten og gjennom barne- og ungdomspsykiatrien (BUP). Ofte finnes det svært god hjelp der og det anbefales å sjekke ut hva slags tilbud som finnes rundt deg. Noen kan oppleve at hjelpen de får ikke er tilstrekkelig eller rask nok. Andre kan ha ønske om å kontakte noen utenfor helsetjenesten på skolen eller i kommunen. Da kan vi i Bekkestuapsykologen å være et tilbud for deg.

Hvordan foregår terapi hos Bekkestuapsykologen?

Det første du gjør er å bestille time via vår online timebestilling. Når du møter opp til første time kan du velge selv om du vil ta med deg foreldre eller om du foretrekker å komme alene. Første time vil handle mye om å bli kjent med deg, din situasjon og hva du strever med. Sammen med deg, og eventuelt foreldrene dine, legger vi en plan for hvordan vi kan jobbe videre med dette i terapi eller om det anbefales at du får hjelp et annet sted enn hos oss. 

Et viktig mål for terapi med ungdom, og også voksne, er å lære verktøy for eller å trene på å være en god støttespiller for seg selv i vanskelige perioder. Det å snakke til seg selv på en oppbyggende måte fremfor å snakke seg selv ned kan være avgjørende for hvordan situasjonen blir. Samtidig kan det å bli bedre kjent med egne følelser og behov og få hjelp å sette ord på dette, gjøre at vi og andre forstår mer av hva vi trenger for å få det bedre.

Hvor mange timer trenger du i terapi?

Det er stor variasjon på hvor langt terapiforløp er. Dette vurderer vi fortløpende og sammen med deg. Det er alltid lov å avslutte eller sette terapi på pause hvis du har behov for det.

Taushetsplikt

Ofte er det nyttig å treffe foreldre i terapirommet, enten alene eller sammen med ungdommen. Dette er fordi relasjonen med foreldrene våre er så viktig og ofte påvirker oss mye, ikke bare når vi er unge, men hele livet. Vi har taushetsplikt ovenfor dine foreldre fra du fyller 16 år. Det betyr at du fra da av velger helt selv i hvilken grad du vil involvere foreldrene dine.

Er du ungdom og nysgjerrig på terapi hos oss? Du er velkommen til å bestille en time hos en av behandlerne våre, så finner vi veien videre sammen med deg. 

Tips:
På nettsiden ung.no kan du få mange gode tips rundt vanlige problemstillinger for ungdom. Her finnes det også lenker til flere aktuelle artikler og det er mulig å Sille spørsmål og få svar fra psykolog.

«Hos oss er det du som står i fokus»

Psykologene for terapi med ungdom

Familieterapeut (i permisjon)
Psykologspesialist i familiepsykologi