COS-P (Circle of Security Parenting)

Vi holder kurs i den anerkjente metoden Circle of Security parenting (COS-P), både privat for foreldrepar alene og i grupper.

COS-P er et foreldreveiledningsprogram som har som mål å fremme trygg tilknytning mellom barn og forelder.

Foreldrekurs i Trygghetssirkelen

Gjennom dette kurset vil du lære å sette realistiske forventninger til deg selv som foreldre, og å akseptere at ingen er perfekt. Du vil også lære å være mer til stede og oppmerksom på barnets behov, og å bygge et sterkt og sunt forhold til barnet ditt. 

Hva er COS-P?

Circle of security parenting (COS-P) er et foreldreveiledningsprogram som har som mål å femme trygg tilknytning mellom barn og forelder eller andre omsorgspersoner. Det en ser på sammenhengen mellom egen barndom og foreldrerollen, får et bevisst forhold til hva slags forelder du ønsker å være for dine barn og hvordan du vil gi omsorg. Dette kurset gir foreldre en felles forståelse av hvordan de kan møte barnet sitt på en effektiv og god måte, spesielt i vanskelige situasjoner. Gjennom 7 møter på 1,5 timer vil vi se på videopptak av andre foreldre og barn, for å gjøre det lettere å anvende metoder i eget hjem. Gruppen gir muligheten til å dele erfaringer, og kurset passer til alle typer foreldre  som har barn mellom 0 -11 år.

Innholdet i kurset

På kurset lærer du: 

  • Å forstå barnets emosjonelle verden ved å lære å lese de emosjonelle behovene
  • Støtte barnets evne til å lykkes med å håndtere følelser 
  • Hjelpe barnet til å utvikle god selvfølelse
  • Sette grenser, men samtidig bevare godheten
  • Hvordan håndtere ulike utfordringer som kan oppstå i ulike faser av barnets liv?
  • Hva gjør jeg når jeg selv blir sint eller er sliten?
  • Å reparere forholdet mellom deg og ditt barn når du har blitt for sint

 Vi håper at dette kurset kan gi deg støtte og inspirasjon til å føle deg tryggere og mer selvsikker som forelder, og at du vil oppdage gleden i å være en god nok forelder. Vi anbefaler at man deltar på alle kursdagene for best effekt og læring. Sofia og Benedicte er tilgjengelige etter endt kursrekke for videre individuell oppfølging om det er ønskelig

 

Sofia Colorado Valencia og Benedicte Sverdrup er begge psykologer og sertifiserte kursholdere innen COS-kurs. 

 

SPØRSMÅL OM KURSET OG PÅMELDING:

Send mail til kursleder Benedicte Sverdrup: benedicte@bekkestuapsykologen.no