Strever du med søvn?

Her er noen enkle søvnhygieneråd- som virker

Søvnproblemer er en av de vanligste utfordringene vi kan ha i løpet av livet. De aller fleste opplever å sove dårlig i perioder. De vanligste utfordringene er enten å slite med å sovne eller å sovne rakst for deretter å våkne opp i løpet av natten. Begge deler er helt normalt i perioder og går i de fleste tilfeller over etter en tid. Dersom du derimot opplever at søvnproblemer vedvarer over tid kan det bli veldig slitsomt. Søvnen hjelper oss å restituere og bygge opp energilagrene vi bruker i løpet av dagen. Når vi sover lite eller ingenting, sier det seg selv at vi blir slitne og at det går ut over energien. Over tid vil det også kunne gå ut over både vår psykiske og fysiske helse. Det er viktig å ta på alvor.

De gode nyhetene er at det for de fleste vil ha god effekt å følge noen enkle søvnhygieneråd. Utfordringen for de fleste er å nettopp følge disse rådene, over tid.

Søvnhygienerådene er laget av Psykolog Ane Wilhelsmes-Langeland. Se mer i videoen ved siden av eller i hennes bok «Våkne opp» (2020). I videoen, som er laget av Psykologforeningen, forklarer hun litt mer om de tre rådene du finner under.

De gode nyhetene er at det for de fleste vil ha god effekt å følge noen enkle søvnhygieneråd

1. Bygg opp søvnbehovet i løpet av dagen og unngå å invitere «søvntyver»

2. Sørg for ene stabil døgnrytme, stå opp på samme tid hver dag

3. Ha gode søvnfremmende rutiner. Det hjelper hjernen og kroppen å forstå når den skal sove

Hos Bekkestuapsykologen har vi lang erfaring med å jobbe med søvnproblemer. Kontakt oss gjerne for å finne ut hva som kan fungere i din situasjon.

Del innlegg: