Yoga + Terapi = Sant

Skrevet av: Elisabeth G. Kolrud

Første gang jeg prøvde yoga var som student i San Francisco. Jeg kan ennå huske følelsen av å ha funnet noe som jeg kjente med hele kroppen at var godt for meg og som jeg ville ha mer av. Det skulle gå mange år før jeg forsto jeg hvorfor, og hvilken dype virkning yoga, på så mange måter, kan ha på oss mennesker. I årene etter mitt første møte med yoga gjorde jeg yoga litt til oss fra uten helt å lande på en type eller et sted som virkelig traff meg. Jeg studerte etterhvert psykologi, ble mamma til to jenter og startet Bekkestuapsykologen, en lokal psykologklinikk som har blitt en utrolig fin arbeidsplass for både meg og nå 6 andre psykologer. Og livet gikk i full fart, som det jo ofte gjør for mange av oss. Hele tiden har dragningen mot yoga vært der. I perioder som har vært spesielt krevende og hektiske har det å kunne lande og finne tilbake til kroppen, pusten og meg selv, vært redningen. I min jobb som psykolog har jeg blitt stadig mer opptatt av å formidle dette fokuset videre til de mange som kommer til meg som også kunne ha trengt å lande litt mer i seg selv og i livene sine. Jeg har lenge hatt en ønske om å integrere yoga mer inn i jobben. Drømmen om å kunne tilby både terapi og et rom for å utforske og lande i kroppen har for meg fremstått som den perfekte kombinasjon av helhetlig behandling. Og nå skal det endelig skje.

Jeg fant etterhvert «mitt studio». Magenta Yoga, drevet av nydelige Lise, har vært mitt «go to place» de siste 8 årene. Her finner jeg ro, tilstedeværelse, ektefølt hjertevarme og fantastisk yoga. Og nå skal dette studioet også bli min arbeidsplass. Lise har invitert meg til å lage en yogaklasse som jeg tenker kan passe helt perfekt i kombinasjon med, men også helt uavhengig av, terapiprosesser. På en eller annen måte føler jeg at «ringen er sluttet». Jeg skal få lov til å tilby yoga til andre på det stedet der jeg selv har blitt så trygt ledet og fulgt gjennom mange år. Jeg er dypt takknemlig og gleder meg veldig til dette.


Fra høsten av kan du gjøre yoga med meg på Magenta to dager i uken:

Yoga for Indre balanse Tirsdager kl 10:00 – 11:15

Morgenyoga Fredager kl 8:30 – 9:30


Under er en liten beskrivelse av timene:

Yoga for Indre balanse (tirsdager kl 10:00-11:15)

Dette er yogatime for deg som vet at kroppen på ulike vis har sagt i fra at du kan trenge å finne en bedre balanse, men som synes nettopp det er vanskelig å få til. Kanskje opplever du å være fanget i et slags hamsterhjul som det kjennes umulig å tre ut av. Eller kanskje har du allerede ramlet ut og prøver å finne veien tilbake til en mer bærekraftig måte å leve livet på.

I denne timen har vi fokus på å roe ned og styrke nervesystemet og vi trener på evnen til å skru på «ro- og hvilemodus» i kroppen. Vi har fokus på myke og frigjørende stillinger for å åpne opp for mer energi og bedre balanse i kroppen. Timen passer for alle, både du som har gjort mye yoga og du som aldri har gjort det før. Det blir ingen «for vanskelige» stillinger og timen vil tilpasset deg dersom du er utbrent, har fatigue, er sliten, sykemeldt eller kanskje opplever at du står i fare for å bli det.

Målet er at du skal gå ut fra hver time med litt mer ro, styrke, en følelse av bedre indre balanse og muligens en intensjon om hvordan du kan integrere noe av hva som skaper denne balansen inn i livet ditt.


Morgenyoga (fredager (kl 8:30-9:30)

Bli med på en god starten på fredagen og helgen. I denne timen jobber vi oss gjennom ulike energisystemer, vi myker opp, skaper flyt og styrker kroppen. Mitt håp er at du skal kjenne deg oppløftet, sterk og landet i deg selv når du etter denne timen går ut i resten av fredagen og helgen.

Varmt velkommen💗

 

Påmelding:

Send en mail enten til meg: elisabeth@bekkestuapsykologen.no eller til Lise på Magenta Yoga: lise@magentayoga.no

Du kan både være med gjennom å melde deg på kurs eller via drop-in. Dersom du har anledning vil jeg anbefale å melde på et kurs fremfor å benytte drop-in da det vil gjøre den enklere for deg å forplikte deg til en kursrekke og få gjort yoga jevnlig, noe som er av stor nytte for effekten.

Dersom du er forhindret til å komme på en time kan du ta igjen tapt time på min andre yogatime eller hos en av mine andre fine kolleger på Magenta.

Del innlegg: